Happy X-mas !!
Minden , ami Karácsony
Karácsonyi filmek:
- Karácsonyi kutyabalhé
- MadagaszKarácsony
- Mindenáron karácsony
- Télapu
- Télapu 2. Veszélyben a karácsony
- Télapu 3.A szánbitorló
- Túlélni a karácsonyt
- Volt egyszer egy karácsony
- A grincs
- Twist Olivér
- Kelekótya karácsony
- Shrekből az angyal
- Karácsonyi ének
- Polar Expressz
- Reszkessetek betörők!
- Reszkessetek betörők 2.
- Kiskarácsony mindenáron
- Beépített szerelem
- Milliomos Mikulás
- Miniszoknyás mikulás
Ruhák, cipők, kiegészítők:
Karácsonyi díszek, díszítés, dekorációk...:
És persze ki nem hagyhatjuk a süteményeket és ételeket:
Halászlé Recept:
A zöldpaprika és paradicsom szezonális jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt, régen nem voltak bevásárlóközpontok, ahol ezeket télen is megvehették volna), egyébként is ezek a lecsó alkatrészei. Na szóval: a halat megpucoljuk, a tükörpontyot lécre szegelt 2-3 db söröskupak érdes felével, a pikkelyes pontyot filézőkéssel, az utolsó farki pikkely alatt benyúlva oldal irányban mozgatva a test mellett elvágjuk a pikkelytokokat, és leemeljük a kabátját. A hal bőre mindkét esetben a halon marad. A halat belezzük, ikrát/tejet, májat (vigyázzunk az epehólyagra) külön rakjuk. Fejet levágjuk, a halat kifilézzük. Kopoltyú, szem, keserűfog nem maradhat a halban. A lábosba alulra rakjuk a fölkarikázott jó makói hagymát, majd a fejet, úszókat és a csontot. Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és kb 5-6 órát lassú tűzön főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek. Ahogy Matula bácsi is mondta: a halászlé akkor jó, ha ragad a gőze... Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpaszírozzuk. Ezután vizet beletölteni tilos. Az alaplevet kiforraljuk, belerakjuk az édesnemes házi paprikát, olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erőspaprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
PP
Finn almás pite:
A tojást a cukorral kikeverjük. Az olvasztott vajat elkeverjük a tejjel, majd a cukros tojáshoz adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, majd ezt is a cukros tojáshoz adjuk. Jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A hámozott, darabolt almát fahéjjal és cukorral ízesítjük, a tesztára öntjük, és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
PP