Pindur-pandurok ^^

OLDAL , KIZÁRÓLAG LÁNYOKNAK !!!!!!!!!!!

Happy X-mas !!

Minden , ami Karácsony

Karácsonyi filmek:

- Karácsonyi kutyabalhé

- MadagaszKarácsony

- Mindenáron karácsony

- Télapu

- Télapu 2. Veszélyben a karácsony

- Télapu 3.A szánbitorló

- Túlélni a karácsonyt

- Volt egyszer egy karácsony

- A grincs

- Twist Olivér

- Kelekótya karácsony

- Shrekből az angyal

- Karácsonyi ének

- Polar Expressz

- Reszkessetek betörők!

- Reszkessetek betörők 2.

- Kiskarácsony mindenáron

- Beépített szerelem

- Milliomos Mikulás

- Miniszoknyás mikulás

 Ruhák, cipők, kiegészítők:

 

 

 

 

          http://www.bien.hu/files/news/15/12/111823_0_big.jpg   H&M    Mango        Orsay    NewYorker    H&M    Marks & Spencer     

Karácsonyi díszek, díszítés, dekorációk...:


 

http://pctrs.network.hu/clubpicture/5/7/3/_/karacsonyi_diszek_573656_17202.jpg

És persze ki nem hagyhatjuk a süteményeket és ételeket:


http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/recept/halaszle1.jpg

Halászlé Recept:

Hozzávalók:

  • 1 db 5 kg feletti ponty
  • 1 kg makói hagyma / 5 kg hal
  • házi pirospaprika (szegedi vagy kalocsai)
  • 1 l víz / 1 kg halhús

Elkészítés:

A zöldpaprika és paradicsom szezonális jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt, régen nem voltak bevásárlóközpontok, ahol ezeket télen is megvehették volna), egyébként is ezek a lecsó alkatrészei. Na szóval: a halat megpucoljuk, a tükörpontyot lécre szegelt 2-3 db söröskupak érdes felével, a pikkelyes pontyot filézőkéssel, az utolsó farki pikkely alatt benyúlva oldal irányban mozgatva a test mellett elvágjuk a pikkelytokokat, és leemeljük a kabátját. A hal bőre mindkét esetben a halon marad. A halat belezzük, ikrát/tejet, májat (vigyázzunk az epehólyagra) külön rakjuk. Fejet levágjuk, a halat kifilézzük. Kopoltyú, szem, keserűfog nem maradhat a halban. A lábosba alulra rakjuk a fölkarikázott jó makói hagymát, majd a fejet, úszókat és a csontot. Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és kb 5-6 órát lassú tűzön főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek. Ahogy Matula bácsi is mondta: a halászlé akkor jó, ha ragad a gőze... Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpaszírozzuk. Ezután vizet beletölteni tilos. Az alaplevet kiforraljuk, belerakjuk az édesnemes házi paprikát, olyan mennyiségben, hogy az alaplé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erőspaprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

PP

 

 

Finn almás pite:

Finn almás pite

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 dl cukor
  • 2 dl olvasztott vaj
  • 2 dl tej
  • 1/2 teaskanál só
  • 3 teaskanál sütőpor
  • 3 teaskanál vaníliás cukor
  • 2 dl liszt
  • Valamint:
  • 4-5 nagy álma (hámozott, darabolt)
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés:

A tojást a cukorral kikeverjük. Az olvasztott vajat elkeverjük a tejjel, majd a cukros tojáshoz adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, majd ezt is a cukros tojáshoz adjuk. Jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A hámozott, darabolt almát fahéjjal és cukorral ízesítjük, a tesztára öntjük, és 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

PP

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 9
Heti: 29
Havi: 8
Össz.: 66 848

Látogatottság növelés
Oldal: Minden , ami Karácsony
Pindur-pandurok ^^ - © 2008 - 2024 - pindur-pandurok.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »